Tarieven & Vergoedingen

Het consult bij een diëtist wordt voor 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent echter wel dat dit eerst vanuit het eigen risico betaald moet worden wanneer je dit nog open hebt staan.
Gezien ik met alle zorgverzekeraars een contract heb afgesloten, maakt het niet uit waar je verzekerd bent.

Wanneer je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je na de 3 uur vergoeding (vanuit het basispakket) nog recht hebt op 1 of 2 extra uren. Vraag dit na bij jouw zorgverzekeraar.

Intake gesprek 60 minuten + 15 of 30 minuten persoonlijk dieetadvies

Het eerste gesprek zal ongeveer 60 minuten duren. Daarnaast zal ik een persoonlijk dieetadvies uitwerken. Afhankelijk van de hulpvraag reken ik hier 15 of 30 minuten voor.

Vervolggesprek 30 minuten

Een vervolggesprek duurt ongeveer 30 minuten. Soms is het nodig om een vervolggesprek van 45 minuten of een uur te plannen. Wat de frequentie van de vervolggesprekken is verschilt per persoon en per hulpvraag. Dit gebeurt allemaal in overleg.

Telefonisch gesprek of videoconsult

Een vervolggesprek kan indien gewenst ook telefonisch of via een videoconsult plaatsvinden. Hiervoor geldt dezelfde tijdsindicatie en vergoedingen zoals bij een vervolggesprek.

Tarieven

Aantal minutenTarief zorgverzekeraar gemiddeld:Tarief praktijk (dus na 3 uur vergoeding)
Intakegesprek60€77,00€80,00
Persoonlijk dieetadvies15 of 30€19,25 of € 38,50€20,00 of €40,00
Vervolggesprek30 of 45€38,50 of €57,75€40,00 of €60,00
Telefonisch consult15 of 30€19,25 of €38,50€20,00 of €40,00

De tarieven worden bepaald door de zorgverzekeraar dus het daadwerkelijke bedrag kan afwijken.

Directe toegankelijkheid (DTD)
De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat je zonder verwijzing van een arts mag komen. Echter eisen sommige verzekeraars wel een verwijsbrief wanneer je aanspraak wilt maken op de vergoedingen. Dit kun je nakijken bij jouw eigen zorgverzekeraar.

Ketenzorg
Consulten kunnen vergoed worden vanuit de ketenzorg wanneer er sprake is van Diabetes type 2, cardiovasculaire risico (hoge bloeddruk, hoog cholesterol etc.) of COPD. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of praktijkondersteuner nodig. Overleg met jouw huisarts of je hiervoor in aanmerking komt. De vergoeding vanuit de ketenzorg gaat buiten het eigen risico van de zorgverzekeraar om.